Autorijschool F.J. van de Pol

  • Vergroot letter grootte
  • Standaard letter grootte
  • Verklein letter grootte

Theorielessen

Om theorie-examen te mogen doen voor het rijbewijs B moet je 18 jaar zijn. Je kunt alvast wel de theorielessen volgen. Daartoe kan je bij ons theorieboeken en een DVD kopen waaruit je dan de theorie, die behoort bij het rijbewijs B, kan leren.

Het nieuwe theorie-examen
Op 1 maart 2009 gaat het nieuwe theorie-examen van start. Kandidaten krijgen dan een theorie-examen dat begint met een test van de kastjes, een uitleg over de examen-procedure en drie testvragen.
Daarna begint het onderdeel gevaarherkenning. Na het eerste blok volgt een korte toelichting over het vervolg van de examen-procedure. Daarin beantwoord de kandidaat 30 regelkennisvragen en 10 inzichtvragen.

Tijdsduur en normering van het theorie-examen
De tijd van het totale examen blijft hetzelfde. Er zijn wel meer vragen, maar de responstijd voor gevaarherkenning is een stuk korter.
De normering van het nieuwe theorie-examen is opgedeeld in twee blokken.
De kandidaat is geslaagd met 12 goede antwoorden bij gevaarherkenning en 35 goede antwoorden voor het onderdeel regelgeving / verkeersinzicht.
Haalt de kandidaat een onvoldoende voor één van beide onderdelen, dan moet het totale examen over.

Voorbereiden op het theorie-examen
Wij bieden u de gelegenheid om zich daadwerkelijk op het theorie-examen voor te bereiden.
Het Verkeers Theorie Centrum biedt de mogelijkheid om op de laatste zaterdag van de maand een theorie-cursus te volgen. De theorie-cursus begint met een test om het niveau te bepalen. Daarna volgt er uitleg over de verschillende regels. In de pauze volgt er een lunch en in de middag worden de theorie-examens geoefend.
Deze theorie-cursus kost € 40,00 per dag en wij kunnen de aanmelding voor u verzorgen.

Theorie-examen doen?
Wij bieden u de mogelijkheid om via de autorijschool een theorie-examen bij het CBR te reserveren. De reservering kost € 45,00.
Om aan het examen te kunnen deelnmemen, moet je het volgende meenemen:
a.    één recente, goed lijkende pasfoto, recht van voren genomen;
b.    een geldig identiteitsbewijs (paspoort of ID-kaart);
c.    eventueel de oproepkaart.

Het theorie-examen wordt op naam gereserveerd. Een eenmaal gereserveerd theorie-examen kan niet meer worden geannuleerd.